Конструкцията на покрива на навеса е изключително проста и разбираема за всеки. Но въпреки тяхната простота, те са доста често използвани. Такива дизайни са особено подходящи за летни вили.

Поради своята простота, навесният покрив може да бъде изграден със собствените си ръце, дори без специални умения и знания. Необходим е много по-малко материал от многоскатните или счупените покриви. И е по-устойчив на вятър и валежи.

Характеристики на скатни покриви
Сградите с навеси са много практични и удобни. Тази опция за инсталиране има много предимства:

Първо, навесните покриви са доста леки, което им позволява да бъдат монтирани на всякакви сгради;
Второ, цената на материалите и крайният резултат са подходящи за всеки бюджет;
Начинаещият също ще се справи с инсталирането на тази опция;
Използват се абсолютно всякакви материали както за рамката, така и за покрива;
Добър вариант за отводняване и монтаж на комин.
Навесният покрив се адаптира към метеорологичните условия, познати на района, в който се намира сградата. За райони с чести валежи се приема голям ъгъл на наклона, за предпочитане поне 30 градуса. На снимката на навесен покрив е лесно да се види как валежите и отломките са добре отстранени от него.

Ако постоянните силни ветрове са смущаващи, тогава ъгълът се прави по-малък. Също така трябва да вземете предвид факта, че валежите трябва да се оттичат в задния двор. Тоест челната част на сградата не трябва да се включва. Как да си направим навесен покрив?

Направи си сам навесен покрив
За самостоятелно сглобяване на покривна конструкция на навес е необходим набор от инструменти и подходящи материали. Дървото се използва за създаване на рамката на покрива.
За по-голяма здравина трябва да има максимално ниво на влага, тоест не по-ниско от 22%. Това ще означава, че дървото е прясно.

Не по-малко важен е материалът за производството на стените на сградата. Гредите трябва да бъдат монтирани на Mauerlat. Ако стените на сградата са направени от дърво, тогава те ще действат като Mauerlat. Ако има тухлена стена или друг материал, е необходимо допълнително да направите основата за гредите.