Покривът се нарича горната част на покрива. Благодарение на този елемент цялата къща е защитена от вятър, валежи и механични влияния. На покривното покритие се възлагат не само практически задачи, но и естетически. В резултат на това изборът на покрив е много важен.

Производителите днес предлагат разнообразие от покривни материали – меки и твърди, парчета и ролки, плоски и профилни. Този преглед ще ви помогне да разберете цялото това разнообразие.

Ръководство за избор
Докато правите монтажа на покрива на покрива със собствените си ръце, трябва да запомните следното – когато избирате покривни материали, трябва да вземете предвид степента на огнеустойчивост, техния експлоатационен живот, общото натоварване на покрива, характеристики на архитектурното решение на къщата и лични финансови възможности.
Класификация на покривните материали
Покривът е неразделна част от всеки дом. Тя може да бъде създадена от различни материали. Изборът на покривно покритие зависи от вида на покрива и спецификата на конструкцията.

Както можете да видите на снимката на покрива на покрива, има определени видове материали, които се използват при изграждането на покриви на частни къщи, а има и такива, които се използват изключително при подреждането на нежилищни стопански постройки.

 

За да не сбъркате при закупуването на покривен материал, е необходимо преди всичко да изясните целта на издигнатата конструкция. Именно от този фактор зависи опцията за покритие.

 

метална керемида
Това е по-евтин аналог на керамичните плочки. Произведени от студено валцована листова стомана. Има цинково покритие, върху което е нанесен защитен лак.

Предимства – здравина, издръжливост, визуална привлекателност, леко тегло, лесен монтаж, лекота на транспортиране.

 

Декинг
Изработен е от валцована стомана с правоъгълен или гофриран профил. Има и защитно цинково покритие. Има и полимер