Билото на двускатния покрив е прост, но важен краен етап в изграждането на силовата конструкция на гредите. Той определя твърдостта на цялата конструкция и определя нейния естетичен вид.

функция
Билото на бедрен покрив и двускатен покрив е хоризонтално ребро, което е най-високият елемент на покрива.

Отстрани може да изглежда, че това е естествено оформен ъгъл, покрит с допълнителен слой изолационен елемент. Това обаче е най-важната структурна единица, върху която се монтира изолацията, и външният покрив.

предназначение
Защита на топлоизолацията и фермовата система от въздействието на валежи, вятър и пряка слънчева светлина.
Защита на тавана от проникване на животни, птици и различни отпадъци.
Закрепване на комини и вентилационни отвори.

Конят е разположен от задната част на къщата към предната част. Дължината му почти винаги е равна на един пробег. Върху него лежи рафтова система.

Видове билни елементи
Цената на билото се определя от строителния материал, който ще се използва за изработка. Можете да използвате както продуктите, произведени в предприятието, така и да ги направите сами.

Ако горният слой на покрива ще се състои от профилен лист, ще е необходима маса за огъване за ръчно производство.

 

Характеристики на устройството от различни материали
Меките плочки трябва да се монтират върху гъвкави конструктивни елементи, които могат да бъдат закупени заедно с плочите. Трябва също да се монтират херпес зостер.

Ако се използва метална плочка или профилен лист, върху билото се поставя специално покритие, което може да бъде закупено в магазин или направено самостоятелно.