Един от основните елементи в изграждането на добър и издръжлив дом е качествената покривна система. Конструкцията на фермата трябва да бъде изработена от качествени материали, тъй като има огромно натоварване от теглото на довършителния покрив и натоварването на атмосферните условия.

Преди да започнете да монтирате конструкцията на фермата, трябва да разберете какви видове, принципи и правила за инсталиране на ферми съществуват.

 

Фактори, влияещи върху избора на конструкция на ребрата
Конструкцията на фермата е основата на покрива, която се подчертава от носещите елементи и е основа за всички строителни материали, използвани по време на монтажа.

Параметрите и структурата на гредите се определят от редица фактори:

Закупен материал
Размер на конструкцията
Личен избор на клиента
Натоварвания на покрива в различни региони.

Фермата на фермата се състои от:

Решетка
Замазки
дървени стелажи
Мауерлат
Рафтерни крака.

Покривни конструкции за различни видове покриви
За определен тип покрив се използва определен тип покривна ферма. Нека разгледаме по-подробно всяка структура:

Рафтова система от двускатни покриви
Тази система се състои от две правоъгълни наклонени равнини. Цялата конструкция от края на сградата има формата на триъгълник. Основните елементи са краката на линиите и Mauerlat.

За равномерно разпределяне на товара върху сапаните и стените се използват строителни материали като: подпора, напречна греда и стелажи. С помощта на тези елементи се създава издръжлива, твърда, проста конструкция на ферми за двускатни покриви.