През зимата много хора се сблъскват с такъв проблем като неочакван сняг, който пада от покрива. Много травматична характеристика, която тревожи хората, живеещи в заснежени райони.

За да се предпазят от такива мини лавини, на покривите са монтирани специални устройства – снегозадържатели. Те ви позволяват да задържите снега на покрива и да го отстраните само след топене.

В тази статия ще говорим за функциите и видовете снегозадържатели.

Видове снегозадържатели за покрива
В момента има няколко вида снегозадържащи устройства за покриви. Те се подразделят в зависимост от вида на покривното покритие, ъгъла на наклона, плътността на снега в района на пребиваване.
Можете да закупите снегозадържатели на различни етапи от монтажа на покрива. Ако купувате само покривни материали, тогава това ще бъде един вид снегозадържател и ще го продавате заедно с покритието. Когато покривът е готов, се купува малко по-различно устройство, но функцията им е същата.

Има снежни бариери, които напълно блокират сближаването на снежната покривка. При инсталиране на такива устройства се изключва възможността за сближаване дори на минимално количество сняг.

 

Има и други устройства, наречени резачки за сняг. Те разделят големите слоеве на много малки, които няма да навредят, ако паднат.

Освен това снегозадържателите се подразделят по форма и размер. Сега пазарът предоставя възможност за закупуване на четири различни опции за снегозадържатели: решетъчен, ъглов, тръбен, точков. В някои случаи собствениците предпочитат да правят устройства сами от дърво.

Тръбни снегорини
Тръбната версия на снегозадържателите се състои от скоби и метални тръби. Тези конструкции са вариант на резачки за сняг. Те разделят слоевете сняг на няколко малки части, които не вредят на никого. Те са много издръжливи и подходящи за повечето видове покривни материали.