През зимата валежите крият опасност, която не се забелязва на пръв поглед. Снегът, равномерно отложен върху плочките на къщите, се топи под въздействието на топлината вътре в манастира и замръзва под въздействието на температурните разлики. В интернет можете да намерите много снимки на сняг на покрива и да видите какви огромни слоеве, понякога достигащи половин метър, се образуват на върха.

Превръщайки се с времето в огромни ледени висулки, те застрашават преминаващите местни жители, независимо дали са многоетажни или частни сгради.

В новинарската хроника има хиляди замръзнали камъни, падащи от голяма височина, изпреварвайки минувачите в най-неподходящия момент.

Обслужване
Почистването на снега от покривите не е лесна работа. В бизнеса ще ви трябва не само качествен инструмент, но и добро здраве. Процесът се състои от редица важни моменти, които трябва да се имат предвид, преди да се изкачите на височина.
За провеждане на събитието ще са необходими минимум четири работни ръце. Но ако има трима работници, нещата ще вървят много по-бързо, защото един от работниците трябва да стои отдолу и да наблюдава хората, които минават, за да ги предупреди навреме срещу непосредствената заплаха от падане на твърди буци, показвайки заобиколно решение

Ако почистването се извършва в многоетажни сгради с повече от един вход, е необходимо зоната, попадаща в профилактичната операция, да бъде защитена със специална лента.

 

Но лентата не дава право да се отстрани надзирателя по сигурността от поста му. Ето как работят професионалните компании.

 

Случва се мек покрив да служи като покритие за горната конструкция на сградата. Това предполага непълно почистване, поради факта, че малък слой сняг, напротив, е защита на материала от агресивните ефекти на неблагоприятна външна среда. Следователно опитите да се копае по-дълбоко и да се стигне до края завършват с увреждане на повърхностния слой.

 

Инструменти
За извършване на работата ще са необходими няколко важни неща.

Топли дрехи.
Обувки с неплъзгащи се подметки.
Застрахователно оборудване.
Лопата за сняг.

Държачи за сняг
За безопасност, която предотвратява падането на сняг от покрива, се използват допълнителни елементи, но те не дават малък ефект. В Русия спомагателните аксесоари започнаха да се използват сравнително наскоро, за разлика от други страни. Това най-вероятно се дължи на недобре обмислени ходове на мениджъри, специализирани в предпочитанията и нуждите на нуждите на пазара, които по някакъв начин са формирали мнение за този продукт.

Много компании все още смятат конструкциите за снегозадържане за безполезна покупка. Но някои хора, които се интересуват от общото мнение, след няколко приблизителни изчисления на тежестта, с която кората, особено мокра, притиска подовата настилка и, представяйки си вероятността всеки момент натрупаният слой да се срути на земята, променят мнението си.