Супердифузионната мембрана е подпокривно хидро- и пароизолационно покритие, предназначено за скатни покриви с прости и сложни конструкции. Благодарение на структурата на тъканта, супердифузионната мембрана ефективно пропуска изпаряващата се влага, предотвратявайки намокрянето на изолацията. Също така в условия на висока или ниска температура, този материал запазва основните характеристики на работа, които не могат да бъдат предложени от повечето конкурентни аналози.

Направи си сам монтаж на супердифузионна мембрана
Полагането на супердифузионната мембрана се извършва на хоризонтални ивици върху изолационния слой без необходимост от оформяне на втори вентилационен процеп. Всеки следващ лист се застъпва от 10 см както от вертикалната, така и от хоризонталната страна. Степента на припокриване се определя в зависимост от ъгъла на наклона на покрива:

до 9,5 ° – 20 см;

от 9,5° до 18° – 15 см;

от 18° – 10 см.

Фугите на супердифузионната мембрана са залепени с хидроизолационна лента (строителна лента). Закрепете листа към топлоизолация, греди, греди или други покривни елементи с помощта на поцинковани пирони с широка глава или телбод/телбод. Също така, за по-надеждна фиксация се използват контрарелси, които се монтират на стъпки от приблизително 0,9-1,2 m.

Забележка! Преди да продължите с монтажа на супердифузионна мембрана, е важно да се запознаете с техническата документация на производителя и да изясните от коя страна трябва да се полагат платната.

Как да изберем супердифузионна мембрана?
На руския пазар е представена широка гама от супердифузионни мембрани от различни производители, но като цяло няма кардинални разлики между тях. Има само два ключови параметъра, по които трябва да изберете материал: плътност и паропропускливост. Съответно тези характеристики за всеки покрив се определят индивидуално, в зависимост от заобикалящите го климатични условия и вида на конструкцията.