Основната цел на всеки покрив е да осигури хидроизолация на покрива на сградата. Отлична работа с това върши течният покрив, който се използва както за цялостно покриване на покриви, така и за отстраняване на повреди на други видове покриви. Практиката на специалистите показва, че използването на течна гума за ремонт е един от най-добрите начини днес.

 

Бърз течен ремонт на покриви
От многото предимства на течния покрив може да се подчертае неговият бърз ремонт в случай на повреда. Ако в резултат на излагане на неблагоприятни фактори се е образувал теч в течния покрив, тогава няма да има трудности при отстраняването му.

Процедурата е много проста:

Откриване на местоположението на теча.

Подгответе повредената зона чрез почистване и изсушаване.

Нанасяне на течна гума директно върху неизолираната зона.

 

Ремонт на други видове покриви с течна гума
Този метод ви позволява бързо и ефективно да премахнете откритите щети и да създадете хидроизолация на покрива. Отделно, заслужава да се отбележи, че при ремонт на покрив с течна гума не се изисква пълно демонтиране на старото покритие.

В зависимост от размера на щетите ремонтите могат да бъдат:

пълен, в този случай течната гума се нанася върху цялата повърхност на покривния килим;

частичен, в който се изисква да се идентифицират зони, изискващи ремонт, да се отстрани старото покритие от тях и, след като се подготви, да се напълни с течна гума. Ако има мехурчета, те се изрязват и след това се запълват с материал.

Ремонтът с това вещество ще бъде отличен избор, ако:

– необходимо е да се извърши качествено отстраняване на дефектите в най-кратки срокове;

– наличието на строги изисквания за устойчивост на температурни колебания;

– имате нужда от материал, който отговаря на условието за пълна екологичност.

 

Оборудване, използвано за ремонт на покриви с течна гума
1. Оборудване за пръскане (основното устройство, в което се осъществява свързването на два компонента от течен каучук и последващото пръскане на готовото вещество). Разделя се според вида на задвижването на бензиново и електрическо.

2. Защитно облекло и обувки. Въпреки че течната гума е напълно безвредна и не представлява опасност както за хората, така и за околната среда като цяло, специфичното приложение изисква използването на предпазни средства.

 

Поради трудния технологичен процес, спазването на който определя живота и качеството на експлоатационния живот на материала и спецификата на професионалното оборудване за ремонт на покриви с течна гума, което може да бъде опасно в ръцете на непрофесионалист, По-добре е да поверите процеса на компетентни специалисти.