Преди да продължите с монтажа на мек покрив, основата трябва да бъде оборудвана с надеждна хидроизолация. Това е задължителна процедура, тъй като именно върху хидроизолационния слой по време на продължителна експлоатация ще падне максималното натоварване от факторите на околната среда и съответно от това ще зависи целостта на цялата покривна конструкция.

Най-разпространеният материал за хидроизолация на меки покриви са рула от фибростъкло, покрити с битум, който съдържа SBS и APP модификатори. Такива примеси значително подобряват свойствата на строителния материал, като по този начин удължават живота на покрива.

Битумната хидроизолация се полага по технологията на топене с припокриване: 10 cm по надлъжната страна и 15 cm по напречната страна. Също така, така че покривът да не бъде издухан от вятъра, хидроизолационният слой отгоре и отдолу е фиксиран върху основата на покрива с пирони (стъпка: 30-40 см отгоре, 10-15 см отдолу).

Забележка! Като бюджетен аналог на битумна хидроизолация, продавачите на строителни магазини често предлагат покривен материал на посетителите. Въпреки това, никой не предупреждава никого, че хидроизолацията на покривния материал е прикрепена към пирони, така че материалът бързо става неизползваем в точките на закрепване.

 

Тънкостите на хидроизолацията на мек покрив
Полагането на битумна хидроизолация върху мек покрив с наклон до 35 градуса се извършва по цялата равнина на основата. Въпреки това, ако наклонът на покрива надвишава този параметър, за да се спестят пари, хидроизолационните листове се монтират само по надвесите и краищата, както и по хребетите и в долините.

Препоръчва се допълнително да се третират зоните на кръстовището на издатините и изхода на различни комуникации с хидроизолационния слой със специални мастики за по-надеждно уплътняване. Често именно на такива места се образува теч, така че допълнителната защита е напълно подходяща.

Забележка! Битумната хидроизолация може да се полага само при температури над 5° C. В противен случай материалът трябва да се поддържа топъл до началото на монтажа.

 

Колко струва хидроизолацията на покрива?
Ценовата листа на фирма PROFIKROV предвижда услугата хидроизолация на меки покриви, но цената на работата за конкретен обект винаги се определя индивидуално. Дизайнът на покрива, времето на годината, мащабът на работа – всичко това пряко влияе върху цената, така че можете да се запознаете с точната цена само след измерване на покрива и изчисляване на оценката. Средната цена на хидроизолацията на мек покрив обаче варира от 50 до 120 на 1 m2.

За да научите повече за хидроизолацията на меки покриви или да поръчате тази услуга, моля, свържете се с телефона от горното меню на сайта – управителят на фирма ПРОФИКРОВ ще Ви направи безплатна консултация и при необходимост ще изпрати група специалисти към сайта, за да изчислите цената и да сключите споразумение.