Едно от най-важните условия за комфортно обитаване на сградата и нейния експлоатационен живот е херметичността на покрива. Интернет предлага голям брой снимки на покривни хидроизолации, както и майсторски класове и подробни описания на покривни дейности.

В допълнение, съвременният строителен пазар предлага широка гама от качествени материали, с които можете да запечатате покрива при всякакви климатични условия.

 

Как да не си навлечете проблеми при избора?
Най-широкият избор и разнообразие често объркват купувачите. Ето защо, преди да решите да купите нещо, трябва внимателно да проучите характеристиките на материала.

И само след като претеглите плюсовете и минусите, за да направите покупка. Не забравяйте, че неграмотно избраният хидроизолационен продукт може не само да не пасне, но дори да навреди.

На какво да обърнете внимание?
На първо място, разгледайте параметри като:

практичност и икономичност;
технологичност и годност за ремонт;
безопасност;
цена;
експлоатационен период.

Всички видове покриви имат свои собствени архитектурни характеристики. В зависимост от показателите и марката зависи цената на покривната хидроизолация.

Хидроизолационни материали и техните видове
Този продукт е условно разделен според обхвата на употреба и начина на приложение. И ако покривът в къщата ви е студен, хидроизолацията на покрива е задължителна, в противен случай ще започнат проблеми под формата на течове.

Навити
Тези продукти се произвеждат под формата на филми и синтетични мембранни материали, които се разточват върху греди или щайги. Закрепва се със строителен телбод и лепене на пробиви/фуги.

Застроена
Това е добре познат покривен материал и неговите производни. Преди нанасяне върху повърхността материалът трябва да се нагрее.

Покритие
Конвенционална и двукомпонентна мастика на битумна основа. С тяхна помощ можете да създадете защитен слой на повърхността.